April 19th 2009

Lyden er en noget underligt noget

Jeg har aldrig brugt så meget tid på, at tænke over lyd om efter jeg mistede min hørelse og blev CI opereret. Før var lydene der bare. Jeg tog dem for givet. Brugte ikke meget tid på at tænke over det. Jo når man hørte et godt stykke musik, blev glad over fuglene sang eller når man nød bølgernes klukken en sommerdag ved havet…
DET bedste er dog børnenes latter. Kan huske jeg var samme med et par veninder, deres børn og min yngste datter, kort før jeg blev syg. Pludselig kluk ler hun bare af fryd og min hjerte blev bare overvældet af lykke. Det er det bedste lyd i hele verden.

Tænk hvis jeg aldrig skulle have hørt det igen!!

Man kan sige meget om CI op JA det er bestemt ikke samme lyd kvalitet, som jeg har været vant til i 39 år, men den er der og jeg kan høre mine børn le. Jeg kan høre dem sig mor og at de elsker mig. Det er da fantastisk

Men jeg oplevet også at teknikker sætter sine begrænsninger, at jeg ikke har samme høremæssie sikkerhed som tidligere. AT jeg ikke får nuancerne i min yngstes pludren med, at jeg ikke forstår min store datters sludre remser, at jeg ikke kan høre, når de synger i badet. CI’en kan give mig meget, MEN det er også meget,jeg ikke får mere.

Min yngste datter er lige der hvor ordene begynder at pible frem og jeg opfatter dem ikke . Kan simpelthen ikke skelne om det er babysprog eller reelle ord. For det første gør det mig da ked af, at jeg misser det, men det får mig også til at tænke, hvad det betyder for hende – eller hvad det betyder for den store at hendes mor ikke altid forstår – jeg jeg nogle gange må have manden til at oversætte, eller jeg må sige. at jeg ikke forstår igen og igen. Ved godt at børn er fleksible og at de indretter sig. Alligevel kan jeg godt blive vred og ked af det. De har ikke bedt om dette

Det er svært helt at vide, hvordan man skal reagere og føle. Man er jo glad for alt det som faktisk er blevet muligt, men på den anden side, så savner man endnu mere, det der er mistet. Man bliver glad når man kan noget, de ellers sagde ikke var muligt, men ked af det når andet mislykkedes. Det hele er en hårfin balance, som man gang på gang, kan undres om findes

No Comments »

Endnu ingen kommentarer.

RSS-feed af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URI

Skriv en kommentar