February 20th 2012

Hvornår bliver det hverdag?

For 3 år siden da mine CI lige var tilslutte, var jeg 200% overbevist om at jeg aldrig ville vænne mig til den nye lyd. KUnne ikke forstille mig det nogensinde blev “hverdag” igen
Men som med så meget andet, så arbejdet tiden for en og om man vil det eller ej, så indfinder hverdagen med madpakker, vasketøj, aftensmad og rengøring lige pludselig.

Her 3 år efter kan man vel godt sige, det er blev hverdag. Jeg levet et ganske alm liv med mine CI – jeg føler mig hverken handicappet eller hørehæmmet. Jeg føler mig som ganske alm menneske. Et menneske der på lige fod med alle andre, har sine genvordiheder at slås med
JA jeg er anderledes og JA jeg har mine begrænsninger, men på et tidspunkt i alt dette her var jeg nødt til at træffe et valg – Et valg om hvordan jeg ville leve mit liv frem over. Vile jeg lade mig begrænse , ville jeg lade folk katagorisere mig og sætte mærkat på, eller vil jeg leve mit liv som før, med de knubs det nu måtte give, fordi mine vilkår jo have ændret sig. For mig var det egentlig ikke noget reelt valg Jeg kendte jo kun en måde at leve at livet på. Den måde jeg havde gjort de siste 38 år. Ville simpelthen ikke hvordan eller til hvad jeg skulle ændre levevis, selv om det måske høremæssigt have været uendelig meget nemmere. For ingen tvivl – det koster høremæssigt at tage de valgt jeg har truffet. Det koster til tider blod sved og mange tårer, MEN det er det hele værd – Det er værd at leve et livt fuldt og helt..
Alt dette smitter selvfølgeli gogså af på selvopfattelsen – Jeg ser nok ikke så meget mig selv om en CI- bruger.. men lagt mere som et ganske alm menneske der tilfældigvis bruger CI for at kunne høre. Måske ikke alle kan se forskellen, men for er det stor forskel på de 2 begreber… CI er et hjælpemidden — den definerer IKKE hvem jeg er

og som svar på spørgsmålet i overskriften – så JA det bliver hverdag igen, MEN selv om man kan blive så meget dus med sin CI at man glemmer det, når man går i bad, så vil der altid opstå situationer hvor man bliver mindet om det der ikke længere er

No Comments »

Endnu ingen kommentarer.

RSS-feed af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URI

Skriv en kommentar