March 14th 2012

En del af fælleskabet

Regeringen lancerede fornylig deres forslag til en ny reform af Førtidspensonen/flexjob-ordningen under titlen:

“En del af fællesskabet”

Der er virkelig noget ved retorikken i denne overskrift, som nager mig;

“hvad er det for et fælleskab” vi ikke er medlemmer af?

Anses folk i disse ordninger ikke som værende en del af fællesskabet og hvorfor ikke?. Er man ikke en del af fælleskabet, hvis man ikke kan arbejde på ordinærer vilkår eller har mistet sin arbejdsevne?

Jeg syntes, det er et utrolig kedeligt signal at sende

Nu er jeg hverken på FT- pension eller i flexjob-ordning, men det er ikke urealistisk, jeg kunne havne som flexjobber – Pt er jeg i et afklaringsforløb. Alligevel anser jeg mig bestemt som værende en del af fælleskabt – hvilket flexjobbere og FTP også bør gøre.

Enten bidrager de stadig med arbejde og skatter til at samfundet=fælleskabet, kan løbe rund eller også har de allerede gjort

Jeg er med på, at når riget fattes penge, så skal vi alle være med til at bære sparelæsset, men nager mig, at man deler regningen ud til dem som i forvejen ligger ned. Dem som i forvejen kæmper for at være en del af fællesskabet – NU kan de så med regeringen nye reform få del i dette fælleskab – bare ikke på lige vilkår.. Der bliver istedet et A og et B hold

Tanken om at alle skal bidrage, også selv om de kun kan bidrage ganske lidt er smuk og god, men den klinger meget hult når man i forvejen ikke kan skaffe job til de mange flexjobbere som går arbejdløse – hvor skal alle de mange ekstra stillinger komme fra . Stillinger til dem som kan arbejde uden 12 timer om ugen. Jeg har svært ved at se det logiske i det forslag som dette i en tid med stor arbejdsløshed og hvor folk med funktionsnedsættelser i forvejen har ekstra svært ved at kæmpe med i kampen om jobbene. Dk er ikke lige frem kendt for åbenhed overfor det lidt fremmede på arbejdsmarkedet

Jeg har bestemt ikek lyst tiil at fremstå, som en der bare kræver ind og rager til sig.. Jeg vil faktisk rigtig gerne bidrage med alle mine kompetaner for at få samfundet til at løbe rund – Desværre er det rigtig svært at få lov til og nu skal man også straffes for det

No Comments »

Endnu ingen kommentarer.

RSS-feed af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URI

Skriv en kommentar