May 15th 2012

Måtte jeg undervise DIT barn?

Folkeskolen bryster sig at være rummelig og at afspejle mangfoldigheden i samfundet. Ord som inklusion og en del af fælleskabet er de nye hotte ord i diskursen for tiden

Men er folkeskolen virkelig så rummelig og inkluderende? Afspejler den virkelig det omkringliggende samfund? Ja på børnesiden må man på godt og ondt sige, at folkeskolen er MEGET rummelig. Flere og flere børn enkelt integreres og tilbageføres fra specialklasser til den lokale folkeskole, men når det drejer sig om lærerstaben, så er virkeligheden en anden

Min erfaring er desværre at rummeligheden og inklusionen ikke rækker til at ansætte en hørehandicappet lærer, hvilket jeg slet ikke forstår. Hvorfor er det lige at et hørehandicap gør, at man på forhånd er diskvalificeret. Hvorfor kigges der ikke på mennesket/læreren bag instedet på funktions nedsættelse? Ja det kan godt være, der skal lidt villighed til for at inkluderer mig, men til gengæld bidreger jeg med så mange andre ting.

Jeg bliver ked af det, målløs og lidt modløs, når meldingen er at jeg ikke engang kæmper for lige fod med andre ansøgere, men udover skal bevise MERE, at jeg skal kunne mere end normalt hørende for komme i betragtning. Det er ikke fordi jeg beder om positiv særbehandling, men bare om at jeg ikke er ekskluderet på
forhånd.

Et langt stykke hen af vejen er jeg sikker på det drejer sig om uvidenhed. Rundt om skolerne aner de ikke, hvad det vil sige at have CI eller, hvad det betyder at ansætte en lærer med CI.
Jeg kan fornemme at forestillingen er meget anderledes end virkeligheden. Udgangspunktet fra uvidende er ofte at man som CI lærer hører til på specialskoler for døve/tunghører børn, eller man bør undervise CI børn. Det er ikke fordi disse overvejelser altid er forkerte, men man er bare ikke nødvendigvis kvalificeret til at arbejde med hørehandicappede børn, fordi man selv er CI bruger. Ligesom der er stor forskel på normalt hørende, så er der også på Ci brugere og på, hvor godt de

fungere høremæssigt
Jeg ved godt at arbejdsmarkeds situation lige nu ikke er specielt gunstik for skolelærere. Der er ikke just lærermangel og nyuddannede står i kø efter job. Derfor forventer jeg heller ikke, der bare kommer en stilling dumpende ned i hatten til mig. Alt hvad jeg beder om en fair chance – en chance med samme odds som andre

No Comments »

Endnu ingen kommentarer.

RSS-feed af kommentarer til dette indlæg. TrackBack URI

Skriv en kommentar